Hogy alakulnak a fülplasztika árak Budapesten?

A fülplasztika egy érdekes, viszonylag gyakran kért plasztikai sebészeti beavatkozás a világon, és Magyarországon is. Csakúgy, mint az orrunk, a fülek is rendkívül fontos tényezői a teljes arc- és testszimmetria szempontjából, és ha jelentősen eltér a normálistól, nem biztos, hogy mindenképpen együtt tudunk élni vele. A címben feltett kérdésre válaszolva: budapesti plasztikai sebészetünkön a fülplasztika ára kb. 300-400 ezer forint között mozog. Ebben a posztban azt vesszük sorra, hogy hogyan épül fel ez az összeg, mi kerül a fülplasztikán ennyibe. Leszögeznénk ugyanakkor, hogy ez az ár csak tájékoztató jellegű, számos tényezőtől függ a végösszeg, és a konzultációt követően kerül majd elkészítésre a pontos ajánlat! Nézzük tehát azokat az elemeket, amelyek befolyásolhatják az árakat.

fülpalsztika

 

Milyen jellegű fülplasztika lehetséges?

 

Az egyik leglényegesebb eleme a fülplasztika áraknak Budapesten, az, hogy pontosan milyen típusú plasztikai beavatkozásra van szükség. Hiszen az sosem mindegy, hogy az egész fület szeretnénk átalakíttatni vagy csak egy részével kellene az orvosnak foglalkozni. Például, ha valakinek normális méretű, de elálló füle van, neki “csak” a fülek szögén kell módosítani, ami egy viszonylag bonyolult, rendkívüli odafigyelést igénylő műtét. Akinek a füle túl nagy, általában egy fülkagyló kisebbítő műtétre tarthat igényt, míg más lehet, hogy csak a furcsán nagy fülcimpáját szeretné kiigazítani. Előfordulhat az, hogy a fülek például nem egyformák, netán kajlán állnak, lekonyul a fül csúcsa, vagy éppen valakinek hegyesebb „tünde-füle” van. A különböző elváltozások mind nagyban befolyásolják, hogy milyen sebészeti tervezésre és végső soron milyen mértékű műtétre van szükség – ez pedig hatással van az árra.

 

Milyen vizsgálatok előzik meg a fülplasztikát?

 

Egy plasztikai sebészet sem fog ambulánsan, minden megelőző vizsgálat nélkül „nekiesni” a fülplasztikának. Nem csak hogy gondos tervezést igényel, de mivel egy bemetszéssel, néha akár porcok eltávolításával is járó beavatkozásról van szó, fontos előre kideríteni, hogy a kezelt vendég bírja-e majd a műtétet. Ennek érdekében laborvizsgálatokra lesz szükség, főleg azért, hogy az esetleg még nem észlelt gyulladásokat, betegségeket ki lehet szűrni. Ha a sebész úgy ítéli meg, vagy a páciens nagyon nem szeretné a helyi érzéstelenítésben végzett műtétet, akkor az altatás miatt EKG vizsgálatra is mindenképpen szükség van. Ez a két típus az általános, szituációtól függően lehet még szükség más vizsgálatokra, akár például valamely képalkotó technikával a fül feltérképezésére.  A fülplasztika árakat a budapesti plasztikai sebészeteken ez is befolyásolhatja.

 

Altatásban történik a korrekció?

 

A legtöbb fülplasztikát helyi érzéstelenítésben, kb. 40-80 perc alatt el lehet végezni. Ugyanakkor megeshet, hogy olyan tényezők merülnek fel a tervezésnél, amely miatt inkább az altatásra lesz szükség. Ez esetben külön altatóorvosra is szükség van, ami szintén az árak alakulásának egy tényezője.

 

Műtét, ellátás és eszközök

 

Természetes, hogy magának a műtétnek is van egy költsége, amely az árba beszámításra kerül. Ezen túl pedig az igénybe vett szolgáltatások, ellátás és a felhasznált erőforrások, eszközök arányosított díját is tartalmazzák az árak. Ezeket oldalakon keresztül lehetne sorolni, hiszen a varratoktól kezdve minden kisebb-nagyobb eszközt meg kell fizetni.

fülplasztika árak budapest

A budapesti fülplasztika árak magasnak mondhatók?

Az igazság az, hogy ha körülnéz a budapesti plasztikai sebészeteken, akkor hasonló árakkal fog találkozni. Ez nem azért van, mert kartelleznek a sebészetek vagy ilyesmi, hanem azért, mert a fülplasztika egy olyan típus beavatkozás, amelynek megvannak a korlátai, lehetőségei, a technika, a felhasznált eszközök, és minden más is nagyjából ugyanaz minden helyen. Ha szeretne többet megtudni a fülplasztikáról, jelentkezzen be előzetes konzultáció intézetünkbe!