Milyen fajtái vannak a mellplasztika műtéteknek?

A mellplasztikai műtéteknek több fajtája létezik, amik gyakran egymással is kombinálhatóak. A mellplasztikai műtétek mögött manapság már nem csak esztétikai, hanem egészségügyi és lelki okok is állnak. Ebből kifolyólag pedig a plasztikai sebészetnek is fejlődnie kellett, hogy a páciensek igényeit kielégítse. Sok páciens érkezik azzal a céllal, hogy neki mellimplantátumra van szüksége, és derül ki a konzultációs során, hogy céljai eléréséhez elegendő egy saját zsírral történő mellfeltöltés, mellfelvarrással összekötve. Annak érdekében, hogy Ön teljesen felkészült legyen, összeszedtük, hogy milyen fajtái vannak a mellplasztika műtéteknek és milyen céllal ajánlott azokat választani.

mellpalsztika fajtái

Mellnagyobbítás háromféleképpen

Manapság a legtöbben a Mellplasztika Centrum online magazinban érdeklődnek a mellnagyobbítás fajtái, lehetőségei iránt. Mára azonban ennek az eljárásnak is több változata létezik. A legismertebb az implantátumos mellnagyobbítás. És létezik még a hyaluronsavval és a saját zsírral végzett mellnagyobbítás is.

Mellnagyobbítás implantátummal

Az implantátummal történő mellnagyobbításnak több fajtája létezik. Megkülönböztetjük a beavatkozás módja szerint, tehát hogy hova kerül az implantátum és az implantátum töltőanyaga szerint is. Ezen kívül pedig csoportosítani lehet az implantátumokat, méret, forma, profil és felület szerint is. Ezeknek a kiválasztása mindig a szakorvos és a páciens igényeinek megfelelően történik.

Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírral történő mellnagyobbítás azoknak ajánlott, akik valamilyen oknál fogva nem szeretnének implantátumot, és elégedettek azzal, ha a keblük mérete csak minimális nő meg, viszont teltség tekintetében magasak az elvárásaik.

A saját zsírral történő mellnagyobbításnál a páciens más testrészéről távolítanak el zsírszöveteket, amiket aztán a mellek területére juttatnak be. Az eljáráshoz elengedhetetlen, hogy a páciens más testrészein is legyen megfelelő mennyiségű és minőségű zsírszövet.

Mellnagyobbítás hyaluronsavval

A hyaluronsavval végzett eljárás leginkább a saját zsírral végzett mellnagyobbításra hasonlít. A hyaluronsav egy olyan természetes anyag, amitől teltebb és feszesebb hatása lesz a kebleknek. Viszont az eljárással nem lehet hatalmas méretbeli változásokat elérni, inkább csak teltebb és feszesebb keblekre tehetnek szert a páciensek ezzel a beavatkozással.

A hyaluronsavval végzett mellnagyobbításhoz csak egy apró bemetszésre van szükség, így a regenerálódás és a gyógyulási idő is rövidebb.

Mellkisebbítés a könnyebb mindennapokért

A mellkisebbítésről sokszor csodálkozva hallanak az emberek, azonban egyre több páciens érkezik azzal a céllal, hogy kisebb méretű keblekkel távozzon a klinikáról. A keblek méretét gyakran állítják párhuzamba a nőiességgel, viszont a hatalmas keblek sajnos nagyon meg tudják nehezíteni a hölgyek életét. A mozgásban való korlátozás és a hátfájdalmak szerepelnek legtöbbször az okok listáján, de ezenkívül más egészségügyi és esztétikai okok is állhatnak a beavatkozás mögött.

A műtétet, hasonlóan a legtöbb plasztikai beavatkozáshoz, altatásban végzik, majd pedig a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges bőr és zsírszöveteket. Ezt a beavatkozást gyakran kombinálják mellfelvarrással, ilyenkor ez a korrekciós megtörténik egy beavatkozás alatt.

Mellfelvarrás a megereszkedés ellen

A keblek sajnos az idő múlásával megereszkednek, de ez a változás bekövetkezhet idő előtt is, testsúlyingadozás vagy akár szülés miatt is. A mellfelvarró beavatkozás alatt eltávolítják a fölösleges bőrszöveteket és a plasztikai sebész visszahelyezi az emlőállományt a korábbi helyére, majd pedig rögzíti.

A mellfelvarrásnak három típusa van, ami a beavatkozáskor alkalmazott módszerre utal. Attól függően, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség, a szakorvos dönti el, hogy melyik típust alkalmazza. 

Mellbimbó átalakítása nem csak esztétikai okokból

A mellplasztikai beavatkozások közül a legkevésbé ismert a mellbimbó átalakítás. Legtöbb esetben egészségügyi okok vagy veleszületett betegség miatt alakul ki elváltozás a mellbimbókon, ilyen például a befelé forduló mellbimbó. Ezen kívül pedig esztétikai okok is előfordulhatnak, mint a túl nagy, aszimmetrikus vagy sérül mellbimbók. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a mellbimbó műtét.

A műtét menetét nagyban befolyásolja, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség, de általánosságban a mellbimbó plasztikai beavatkozások nem vesznek többet igénybe, mint 30-60 perc.